Benconen on Beldavia

Exposition immersive

06—11.06.2023
10:00 - 18:00

Tentoonstellingen

Festival

Laat je onderdompelen in een ongelooflijke ervaring!

Je wordt gekatapulteerd naar 2029. België beleeft de zwaarste economische, politieke en sociale crisis uit zijn geschiedenis.

Je beslist om België te verlaten en probeert een deftig onderkomen te vinden voor jezelf en je familie, dit zonder de taal of cultuur te kennen van het nieuwe land dat jou opvangt… BELDAVIË!

Inderdaad, het Koninkrijk Beldavië, een pittoresk eilandje met paradijselijke allures, zet de deur wijd open voor een onvergetelijke ervaring. 

Hoewel Beldavië op het gebied van taal, zeden en gewoonten sterk verschilt van België, is er institutioneel gezien een buitengewone gelijkenis. 

—> Wij hebben begrepen dat de toegang tot een deftig onderkomen bijzonder lastig blijkt voor analfabeten en/of mensen die in een ander land geboren zijn. Er wordt veel over gesproken (en terecht), maar men heeft niet altijd door wat er speelt. 

Wat beleeft die persoon? Waar wordt hij/zij mee geconfronteerd?

Never mind: deze keer ben JIJ die persoon!

Om dit waanzinnige land op te bouwen, deed Quizas Production een beroep op mensen die leren lezen en schrijven bij de vzw La Rue en op verschillende zeer gemotiveerde kunstenaars die vastbesloten zijn om de huisvestingsproblemen aan te kaarten.  

Benieuwd? Noteer deze datum alvast in je agenda!  

—> Je krijgt ook de kans om te ontdekken: tal van organisaties exposeren via toneel, naaiwerk, audio, etc. en presenteren een heleboel nuttige informatie/getuigenissen over huisvesting en leren lezen en schrijven. Het wordt fantastisch!

 

Vernissage 06.06 - 18:00

Horaires 10:00 > 12:00 // 13:30 > 18:00
 

In het kader van het festival Arts et Alpha

Een creatie van vzw Quizás, in samenwerking met vzw La Rue, Lire et Ecrire en het Huis van Culturen en Sociale Samenhang van Molenbeek. 

Met de steun van de Federatie Wallonië-Brussel, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de directie equal.brussels en de Franse Gemeenschapscommissie, evenals het partnerschap van de Nationale Loterij, de vzw La Rue, het Huis van Culturen en Sociale Samenhang van Molenbeek, van het Arts & Alpha Festival, en van de vzw Lire et Ecrire.

 

Vernissage 11/06 van 18.00 tot 21.00 u.

 

Delen
Datum(s) 06/06/2023 - 11/06/2023
Bereikbaar T 51 - B 20 - M Comte de Flandre
Doelgroepen Familie
Tentoonstellingen

Festival Arts et Alpha 2023